Præsentation

Jeg hedder Ukaleq Slettemark, jeg er 20 år og min lidenskab i livet er skiskydning. I 2019 blev jeg den første grønlandske verdensmester nogensinde og i 2022 deltog jeg i OL, som den anden grønlandske skiskytte. Jeg vil blive bedst i verden.

Jeg er vokset op i fantastiske naturomgivelser i Nuuk i Grønland. Naturen giver mig frihed og ro i sindet, men der er desværre ingen skydebane eller forhold for at dyrke skiskydning på så højt niveau som jeg gør. Derfor flyttede jeg i 2017 til Norge, hvor jeg nu træner og satser.

Min langsigtede plan for at nå mit potenciale er at bygge sten for sten. Jeg skal træne lidt bedre for hvert år og dermed blive lidt bedre for hvert år. Skiskydning er en sport der man ikke kan blive god over natten. Men det vigtigste er at hele tiden have fremgang. Det er det, der giver mig motivation.

Familien betyder alt for mig. Det var mine forældre der i sin tid gik foran i Grønlandsk skiskydning, og det er takket være dem at jeg har de muligheder jeg har nu. Det er stadigvæk dem der rejser med mig på internationale konkurrencer.

Udover skiskydningen er vi en meget aktiv familie, og jeg elsker at være ude i naturen med dem.

Min barndom bestod af en masse fjeldture, sejlture, fiske og jagt, og det er noget der stadig fylder en stor del af mit liv. Når jeg ikke går på ski, skyder, sover eller spiser, elsker jeg at tilbringe tid i naturen med telt, hængekøje, randonee, fjeldture og jagt både i Norge og når jeg er hjemme i Grønland om sommeren.

Jeg har altid haft evnen til at kunne fokucere på en ting over lang tid. Jeg fordyber mig meget i hvad end det er jeg interesserer mig for, om det så er skole, tegning eller malning. Når jeg først er inde i min lille boble, glemmer jeg omverdenen. Det tror jeg er en styrke også i skiskydning, hvor der er enorme krav til fokus og mental styrke.

 

Jeg håber at min passion og drømme indenfor skiskydning gør at jeg er en god rollemodel og kan inspirere unge til at dyrke sport, om det så er skiskydning, langrend eller noget helt andet. Min historie ved at komme fra et land uden traditioner for skiskydning, viser at man ved dedikation og målrettet træning kan nå langt indenfor det man brænder for.